קברי צדיקים בחוץ לארץ

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/10/19 00:12 יט בתשרי התשפ

שאלה

שלום וברכה!

האם מותר לצאת לחו"ל במטרה להתפלל בקברי צדיקים? (רבי נחמן, הבעל שם טוב וכו).. אשמח למקורות מההלכה.. תודה רבה!!

תשובה

שלום רב.

באופן כללי, יש דעות שונות בפוסקים ביחס ליציאה מארץ ישראל, ויש גם מחלוקת ביחס ליציאה לשם תפילה על קברי צדיקים.

למעשה אני חושב שההכרעה הראויה היא כך. אדם שמקפיד להשאר בארץ ולא יוצא לשום סיבה שהיא - עדיף שישאר בארץ ויעלה על קברי הצדיקים הנמצאים בארץ - מערת המכפלה, מירון וכדו'. אדם הסומך על הדעות המקלות ונוסע לחו"ל לצרכים כאלו ואחרים, הרי שמותר לו גם לעלות לשם תפילה על קברי צדיקים.

מקורות אפשר למצוא כאן: https://www.yeshiva.org.il/midrash/5775

בהצלחה רבה

טוביה