קבלת שבת מוקדמת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/07/18 10:56 כט בתמוז התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעלי נוהג בשבתות הקיץ ללכת למניין המוקדם של קבלת שבת, מכיוון שילדינו קטנים וישנים מוקדם, ואנו רוצים שיהיו איתנו בקידוש ובארוחה.

1. שמעתי שישנן בעיות עם קבלת שבת מוקדמת?

2. האם אני יכולה להדליק נרות רק לאחר שבעלי חוזר מהתפילה? ומתי הכי מוקדם ניתן להדליק נרות?

תודה רבה.

תשובה

שלום.

1. נכון שיש שכתבו כנגד מניין מוקדם של ערבית בליל שבת לפני הלילה, מצד שביום יום אנחנו מתפללים בשעה זו מנחה. ומכל מקום נהגו רבים לעשות כן בימי שישי, ובהחלט יש להם על מה שיסמכו. אלא שצריך להקפיד על תפילת מנחה לפני זמן 'פלג המנחה' שזה כשעה ורבע זמנית לפני השקיעה (ביום שישי הקרוב בערך 18:35).

2. כתוב בשמירת שבת כהלכתה, שאם באותו מקום יש רק מנין אחד שמתפללים בו מוקדם, אז כולם מקבלים עליהם את השבת כשהקהל מגיע ל'מזמור שיר' או ל'בואי בשלום', וממילא אי אפשר לעשות מלאכה לאחר מכן. אבל אם יש באותו מקום גם מניינים בשעה הרגילה, ואם כמו במקרה שלכם, הבעל מתפלל מוקדם לא בגלל הרצון להוסיף על השבת, אלא בכדי שהסעודה תהיה מוקדם, אזי בני ביתו לא נגררים אחריו, ויכולים לקבל שבת בזמן הרגיל. אלא שלעניין הדלקת נרות זה אולי קצת שונה, ולכן עדיף שתדליקי נרות לפני הזמן של סיום קבלת שבת במניין שבו מתפלל בעלך.

הזמן המוקדם ביותר להדלקת נרות הוא פלג המנחה (שכאמור לעיל השבוע הוא בערך ב 18:35).

כל טוב ושבת שלום