קבלת משמורת על הילד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/11/18 11:07 א בכסלו התשעט

שאלה

מקרה בשני זוגות הורים שהתינוקות שלהם הוחלפו, כאשר אחד התינוקות אשר נפטר מן העולם הובא להורים שאינם שלו, ואת התינוק החי קיבלו ההורים האחרים שבנם באמת נפטר.

מי מהזוגות זכאי לקבל את התינוק כאשר עברו מספר חודשים או שנים?

האם יש קשר האם ההורים החוקיים טובים לילד הן מבחינה רוחנית ו/או גשמית או להפך כאשר הזוג הלא חוקי הינו עדיף מבחינה רוחנית/או גשמית?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ההורים הביולוגיים הם חייבים לטפל בילד והילד חייב בכבוד הוריו הביולוגיים. היחס של המשפחות אם הם חמים וטובים זו שאלה נוספת . דהיינו אם ההורים הביולוגיים לא יכולים לשמש כהורים יש אפשרות להפקיע מהם את הסמכות כיוון שאנו דורשים שהילד יגדל טוב ובריא, אבל אם ההורים הביולוגיים מסוגלים להורות אין להוציא ילד מרשותם אפילו אם יש משפחה אחרת שלדענו היא טובה או עשירה יותר. דעתנו היא יחסית ומשתנית ואילו היות הילד בן להוריו זו מציאות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ