צרעת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/07/19 10:55 יח בתמוז התשעט

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב צבי יניר

האם שחין זה לא צרעת ? אם כן אז מדוע דרשה זו הרי הם חייבים להיות מחוץ למחנה

דברים פרק יב ה

כִּי אִם-אֶל-הַמָּקוֹם אֲשֶׁר-יִבְחַר ה' אֱ-לֹהֵיכֶם מִכָּל-שִׁבְטֵיכֶם לָשׂוּם אֶת-שְׁמוֹ שָׁם לְשִׁכְנוֹ תִדְרְשׁוּ וּבָאתָ שָּׁמָּה

תורה תמימה

ובאת שמה - תניא, מוכי שחין ופוליפסיןפטורין מראיה בעזרה, דכתיב ובאת שמה והבאתם שמה כל שישנו בביאה ישנו בהבאה וכל שאינו בביאה אינו בהבאה

ירושלמי חגיגה פ"א ה"א:

תודה ממשה

תשובה

זה דומה אבל זה לא בהכרח אותו דבר. לצרעת ההלכתית יש גדרים מדוייקיים שתי שערות לבנות שהנגע יפשה .