צרעת הבית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/08/20 09:30 כב באב התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

ידוע שמטרת צרעת הבית היא כדי שינתצו את קירות הבית וימצאו בפנים אוצרות שהטמינו בתוכם. האם לא תהיה צרעת כזו בימות המשיח כי הבתים כיום הם בתים אחרים?

בנוסף, במשנה מפורטים סוגי בתים שלא נטמאים בצרעת. אם כן, האם ייתכן שתהיה בהם צרעת למרות שאינה נצרכת כי לא ינתצו את הבית בכל מקרה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה קובע בשאלתך: "מטרת צרעת הבית היא כדי שינתצו את קירות הבית וימצאו בפנים אוצרות שהטמינו בתוכם".

הקביעה הזאת היא הסבר שלא כתוב בפירוש בתורה. זה הסבר אחד, יש וודאי גם סיבות נוספות לצרעת הבית. לכן - לשאלתך הראשונה: אפשר שתהיה צרעת הבית גם בימות המשיח. לשאלתך השניה: אין מקום לצרעת הבית בסוגי בתים שלפי המשנה לא נטמאים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן