צריך עזרה לגבי ארוחות שבת.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/08/19 12:53 כד באב התשעט

שאלה

צריך עזרה לגבי ארוחות שבת.

שלום,כאשר אני אוכל לוקח לי המון שעות עד שאני רעב שוב.

1.רציתי לדעת אם אני יכול לברך בשבת בבוקר ובלי לאכול ורק לאכול לאחר מכן בסביבות 13-14? בנוסף האם אני יכול לאכול לאחר הבדלה את הארוחת צהריים של שבת?

2.אני יודע שאין זה חובה לברך את הנשים בקידוש/ארוחות שבת.אך אוכל בבקשה לקבל נוסח לברך את האישה כי היא מעוניינת בברכה לאחר הקידוש.(אנחנו ספרדים)תודה.

3. האם ניתן לעשות המוציא על לחמניות ילדים(לחמניות של ילדים/קייטנה ששמים שם נקניקיות)

http://www.milk-man.co.il/images/productsBig/IMGM1531.jpg

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אדם צריך לאכול בשבת ג' סעודות. אם אינו יכול לאכול כ"כ הרבה (בייחוד בימי החורף), אפשר לעשות קידוש לאחר התפילה ומיד לאחר מכן לעשות סעודת שבת, שהיא סעודה שניה, ואחה"צ סעודה שלישית, אם קשה ליטול שוב ידים אפשר לעשות על מציות וקרקרים.

ארוחה שניה בלילה לאחר הבדלה לא מועילה.

ב. "ישימך אלוקים כשרה וכרבקה כרחל וכלאה, יברכך ד' וישמרך, יאר..., ישא.... שלום.אתה יכול להוסיף עוד תפילות ותחנונים בלשונך שלך.

ג. אפשר, אלא א"כ זה לא מקמח, אבל ברגיל זה לחם גמור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ