צפייה בסדרה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/11/18 12:53 י בכסלו התשעט

שאלה

שלום רב,

יש תוכנית שאני הרבה זמן מכיר אותה שאני רוצה לראות. היא מאוד חשובה לי, והדמויות בה הן המודל לחיקוי שלי ובגלל זה היא מאוד עוזרות לי בחיים שלי. היא משפיעה עליי המון לטובה ואפשר לומר לחלק ממי שאני היום זה בזכותה. האתר עצמו נחסם בגלל שיש סדרות שהוא מפרסם שהן מפרות זכויות יוצרים אבל עדיין קל מאוד להיכנס אליו. הסדרה עצמה שאני רואה אינה מפרה זכויות יוצרים ואת זאת אני יודע כי יש הרבה אתרים לא ישראלים שהתוכנית מפורסמת בהם מבלי שהם יחסמו. בנוסף ביוטיוב אנשים יכולים להעלות סרטונים ואם הסרטונים שהם מפרים זכויות יוצרים אז מנהלי יוטיוב מוחקים את הסרטונים מהאתר. הסדרה הזו מפורסמת ביפנית ובאנגלית ביוטיוב מבלי שמנהלי האתר ימחקו אותה מיוטיוב ולכן היא בהכרח בסדר. יש לציין שזו סדרה מאוד מאוד מפורסמת ויש לה מאות אלפי צפיות אז אין מצב שהם לא היו שמים לב לכך. לי קשה לראות את הסדרה בשפות אחרות כי אני פחות מבין ככה ולכן אני רוצה צריך את הסדרה הזו עם כתוביות בעברית. הסדרה הזו ממש חשובה לי, והדמויות בה הן ממש מודל לחיקוי עבורי והן עוזרות לי להתפתח בכל יום, ובכל תחום שיש. זה יכול להיות בתחום של העבודה שלי בצבא, זה יכול להיות בתחום הדתי וזה גם עוזר לי בתחום המערכות יחסים. אני מרגיש שאני באמצע תהליך מאוד טוב שקורה לי ואני מרגיש שאם אני אפסיק עם הסדרה גם הוא יפסיק. המקרה הזה עם האתר הוא כמו מה שקורה עם יוטיוב- ביוטיוב יש סרטונים שמפרים זכויות יוצרים או סרטונים שמעבירים מסרים רעים אבל עם זאת אפשר למצוא ביוטיוב המון דברי תורה והמון דברים ללמוד מהם בפן הדתי ולכן יוטיוב הוא כלי טוב אם משתמשים בו לכך. אני רוצה להשתמש באתר ככלי טוב שיוכל לתרום לי. בנוסף אני מקווה שאוכל להוריד ממנו את הסדרה בעברית בשביל שלא אהיה תלוי בו יותר. ניסיתי לחפש כל אתר אפשרי בעברית שיש בו את הסדרה הזו אבל לא מצאתי וזה האתר היחיד שאני אוכל לראות בו את הסדרה בעברית. אז רציתי לשאול האם אוכל לצפות בסדרה באתר הזה?

תודה על השקעתך ותשומת הלב,

שמעון כהן

תשובה

ב"ה

שלום.

אם יש זכויות יוצרים אז אסור . וכן אם הם כותבים במפורש .ואם זה נמצא ברשות הרבים ויש אפשרות להורדה והם מאשרים להוריד מותר.

ובתנאי שמדובר בתכנים ראוייים שיכולים לקדם אותך .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.