צער הורים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/07/18 09:18 כו בתמוז התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב!!

רציתי לשאוך שאלה לגבי ציעור הורים...

אחרי כמה דברים שקרו לי החלטתי שאני רוצה להתחיל ללבוש מכנסיים... כמובן שזה מכל מיני סיבות וחשבתי על זה הרבה זמן וזה מה שהחלטתי...

עכשיו אני יודעת שאבא שלי לא ירשה לי ובנוסף יהיה לו צער מזה ... ואני לא רוצה להרוס את היחסים שלנו! אך אנמ כבר בת 18 וזה הזמן שלי להחליא..

אני רוצה לדעת אם ציעור הורים זוהי עבירה?? הרם עליי לספר לאבא שלי שאני לובשת רו לא בכדי לא לצערו ובנוסף אם עליי לדבר איתו איך עליי לעשות זאת כיוון שהוא נורא חסום בכל הנוגע לצניעות הוא מאוד חזק בזה ואני באמת קצת נרתעץ מלספר לו..

אשמח לעזרתך ותודה רבה!!

תשובה

שלום.

כיבוד הורים הוא במה שנוגע להורים. כלומר או צרכיהם או כבודם. מה שנוגע לחייו של הבן/בת לא שייך לכיבוד הורים. לכן, אדם לא צריך לשמוע להוריו כשרוצים לקבוע לו עם מי להתחתן או עם מי לא להתחתן. כמובן, שהחכם עיניו בראשו, והוא לא יתעקש על דבר לא חשוב, שמצער את הוריו..

לכן, מבחינת כיבוד הורים, את לא חייבת לשמוע בקולם בעניין הלבוש, וכמובן, שיהיה מאוד טוב אם תעשי כל מאמץ כדי לא לצער אותם.

בנוסף, יש להם כמובן זכות לדרוש איך תתנהלי בבית שלהם, כיון שהם בעלי הבית.

כל זה בהתייחס לנושא כיבוד הורים. בנוגע לדיני הצניעות והלבוש, אביך צודק, אבל זה עניין של עבודת ה' שלך ולא שלו.

כל טוב