צער בעלי חיים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 27/03/18 01:38 יא בניסן התשעח

שאלה

שלום לרב,

לגבי צער בעלי חיים אם אנחנו שוחטים בהמות, חיות ועופות ואוכלים מבשרם הלא לכאורה זו אכזריות כלפיהם?

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי

הודיה.

תשובה

לשואלת שלום רב.

את צודקת. מצד אחד הותר לנו לאכול בעלי חיים, להשתמש בהם, חלב, צמר, וכו'. ומצד שני נצטוינו על צער בעלי חיים. ועלינו לתמרן בין 2 היסודות האלה.

העיקרון הוא שמותר לנו להשתמש בבעלי חיים לצרכינו, אבל עלינו תמיד לזכור לא לזלזל בהם. וכן לא לפגוע בהם ללא צורך.

כך אם אדם מגדל חיית מחמד בביתו עליו לדאוג לה, להקפיד לתת לחיה לאכול לפני שהוא יושב לאכול.

דינים מסויימים נדחים מפני צער בעלי חיים, למשל חלק מדיני מוקצה בשבת.

כך עצם דיני השחיטה (חדות הסכין וצורת השחיטה וכד') נובעים מהרצון לגרום לחיה מינימום סבל כאשר אנו באים להורגה.

כלומר היסוד הוא האיזון בין 2 העקרונות - התר השימוש כולל הריגה, ומצד שני היחס של צער בעלי חיים.

בברכה

אפי קיציס