צניעות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/11/19 15:29 כא בחשון התשפ

שאלה

שלום!

רציתי בקשה לדעת האם כיום מותר לבנות לגרב גרביים של 40 דניר בלבד ,כי אמר לי הרב שלי שהיום עושים את הדניר פחות עבה .והאם מותר לקנות מכל חברה שמייצרת 40 דניר והאם מותר גרביים 40 דניר שהם ליקרה -כי יכול להיות שמחטבות?ורציתי לציין שלפני כן שאלתי את הרב שלי שהוא רב שלא מחמיר ולא מקל מדי הוא באמצע מבחינת פסיקת הלכה ובכל זאת בגלל הסיבה שציינתי הוא אמר ללכת עם גרביים של 70 דניר .אז להקשיב לו?

כי לא בטוח שב70 דניר אמצא גרב בצבע שלי- ובטח יראה לא טוב... האם אני חייבת לשים גרביים-אני בת 17 חרדית גרה בתל אביב שנוהגת לפי מרן הרב עובדיה ע"ה.כי ראיתי שהרב חיים בריסק רשם את התשובה הבאה למישהי ובה כתוב :לפי דברי רוב הפוסקים אין כל חובה בגרביים לנשים. ברם, שינו מנהג החמרה ובמקומות ובקהילות שקיבלו החמרה הזו יש לנהוג כך. ברם, מי שלא גרה בקהילה הנוהגת בחומרה ולא מדובר במסורת משפחתית בחומרא אז אין כל חובה לנהוג כך ולשים גרביים או גרביונים. מצד שני כיוון וקיבלת על עצמך את החומרא בקבלה גמורה ןגפ נהגת בה, יש כאן נדר מחייב להמשיך. אך אם את רוצה להפסיק בהנהגה הזו עלייך לפנות לרב ולעשות התרת נדרים

תודה מראש ויישר כח גדל!!

תשובה

שלום

הפוסקים שהצריכו כיסוי הרגל בגרב, הצריכו גרב שאינה שקופה. האם הגרב שקופה או אינה שקופה בדניר כזה או אחר, זו שאלה לאמא ולא לרב.

כל טוב