צניעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/11/18 16:35 כט בחשון התשעט

שאלה

רציתי לדעת האם יש איסור לבת ישראל ללכת בלי גרבים ברחוב ...האם יש לזה מקור מצד ההלכה!? ועוד האם יש מקור בשולחן ערוך להשלכות אלו!?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

בזמנו שאלנו את הרב שלמה זלמן אויערבך זצ״ל את השאלה הזו, ותשובתו הייתה (היא גם מופיעה באיזשהו ספר שהודפס לזכרונו):

אם היא חיה בסביבה חרדית, בה נהוג ללכת עם גרביים - היא חייבת.

ואם היא חיה בסביבה שלא נהוג - לא חייבת.

לאמור: גרביים שייכות לתחום של מנהג המקום, והוא הקובע בהקשר זה את גדרי הצניעות.

אני מבקש להדגיש, כדי שלא תצא תקלה תחת ידי, שיש תחומי צניעות שאינם תלויים כלל במנהג, והם מחייבים מבחינה הלכתית בכל מקום.

כל טוב