צניעות בבית של אחותי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/08/20 08:24 יב באב התשפ

שאלה

שלום הרב

אחותי הולכת בבית עם חולצה קצרה ומכנסיים קצרים (אפילו מעל הברך לפעמים). היא מעל בת מצווה.

1. האם יש בזה בעיה הלכתית?

2. האם יש בזה בעיה כלשהי?

3. גם אם אין שום בעיה, לי זה מפריע. מה אפשר לעשות? לבקש / לדרוש / להסביר זה לא יעזור, סתם יעשה שהיא תתעצבן עליי. (השאלה מתעצמת אם יש בזה בעיה)

תשובה

שלום וברכה

אחלק את התשובה לשני חלקים:

הליכתה של אחותך בדרך בה היא לבושה היא עניינה שלה. כואב שהיא בחרה לעשות כך, אולם כיוון שלא אתה זה שיכול לשנות את המציאות – אין טעם לעסוק בבעיות ההלכתיות שלה. ביום מן הימים, בעזרת ה', היא תבין שיש להתלבש אחרת.

אתה יכול לחיות בבית שלך מסיבות הלכתיות שונות, ובעיקר בשל העובדה שזו מציאות שלא אתה בחרת בה, אלא היא באה עליה בעל כורחך. אבל הדבר מטיל עליך חובה לטפח את יסודות הצניעות שבך, את העולם הקדושתי שאתה דבק בו, וזאת כדי שאתה עצמך תקיים את "קדושים תהיו".

כל טוב