צמר קדשים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/07/19 11:33 יח בתמוז התשעט

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב צבי יניר

מה הטעם שחז"ל אסרו צמר קדשים ?

האם רק צמר של קורבנות שבפועל הוקרבו ?

מה עם צמר של כבשים שהוקדשו לבדק הבית ?

קטע מספר החינוך מצוה שפו - מצות ציצית

להטיל ציצית בבגד שנתכסה בו, שנאמר במדבר ט"ו, ל"ח, ועשו להם ציצית וגו'.

ואין טוין אותן מצמר הנאחז בקוצין (בקוצים) כשהצאן רובצין ביניהם, ולא מן הנימין (חוטים) הנתלשין מן הבהמה, ולא משיורי (משאריות) שתי שהאורג משייר בסוף הבגד, ואין עושין אותן מצמר הגזול ולא משל עיר הנדחת ולא משל קדשים...

תודה ממשה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

הכל אסור גם אם עדיין לא הוקרבו וגם כשהוקדשו לבדק הבית. זו מעילה או גזל ההקדש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן