צליית כבד - דחוף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/09/19 12:00 כ באלול התשעט

שאלה

דחוף!!

שלום וברכה.

צליתי במנגל גז כבד, הכבד היה בתוך רשת מיוחדת שהונחה על הרשת הרגילה של המנגל עליה צולים גם בשר אחר. ממה שידוע לי הרשת של המנגל גם נטרפה. רציתי לדעת איך אפשר להכשיר את הרשת וללבן אותה? מספיק להפעיל את המנגל על החום הכי גבוה למשך חצי שעה? לעבור עם ברנר על הרשת עד שהיא מאדימה? ואם בזמן צליית הכבד המכסה של המנגל היה סגור - צריך לעשות עוד משהו? להקפיד פעם הבאה לא לסגור את המיכסה כשצולים כבד?

יש להדגיש שלא מצאתי אף תשובה לאחת מהשאלות הנ"ל בדף שלכם שמפרט את הלכות צליית כבד

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לבני ספרד אין צורך להכשיר אלא לנקות. לבני אשכנז מספיק לבון קל, כך שהרשת תנוקה היטב ותתחמם חזק מאש.

שבת שלום

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ