ציר הזמן היהודי מבריאת העולם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/04/19 10:52 טז בניסן התשעט

שאלה

שלום!

טוב לפני כמה שבועות, התחילה לבוער בי המחשבה שאיך יכול להיות שבחורה יהודיה-דתית לא יודעת מספיק את האירועים היסטוריה מבריאת העולם ועד היום לפי התאריכים העיבריים.. השאלה היא אם יש לכם את ציר הזמן מבריאת העולם עד הקמת המדינה לפי התאריכים העיבריים (בלי לפני הספירה וכו כי זה לא יהודי) ?

נ. ב אני לא יודעת עד כמה אתם קשורים לעניין, אבל אני חייבת תשובה, לפי הקטגוריות של הרבנים, עיונות דעתי אתם הכי בקיאים.

הצעה קטנה לא כולם יודעים במה כל רב בקאי, אם תוכלו לעשות עם זה משו, אולי להוסיף בהם את הדברים שהוא כן בקיא וכו.. זה יהיה מעולה.

בתודה רבה מראש! וסליחה שחפרתי :)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תוכלי לעיין בספרי אליעזר שולמן. שהם בנויים לפי קורות התנ"ך, ולפי הסדר עד ימינו. כמו כן בספר צמח דוד - גאנז. ובסדר הדורות. וכן באצקלופדיה של הרב הלפרין. גם באתיר האינטרנט יש לוח ציר הזמנים לפי חלוקות שונות.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן