ציצית בבגד פסים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/02/19 22:08 יב באדר א'

שאלה

בטיול לירושלים קניתי poncho בעל 4 פינות. (בד מלבני מקופל לשניים עם חור באמצע לראש וקפוצ׳ון, אורך עד אמצע הירך. אני 1.78 בגובה).

הובא לתשומת ליבי שחובה לשים ציצית. שאלתי את הרב בישוב והוא אישר שאכן צריך ציציות.

הבגד צבעוני עם פסים אדומים, ירוקים וכחולים לרוחב. בקצבות, גדילים בצבע שחור ובייג׳.

הבנתי שציציות חייבות להיות או לבנות או בצבע של הבגד.

אני מעוניין לשים ציציות בצבע התואם לבגד מכיוון שבעיני ציציות לבנות יפגע במראה של הבגד.

הרב לא יודע להגיד לי איזה צבע ציציות אני צריך לשים.

אני חשבתי על שלושה אפשרויות.

1. תערובת של צבעי הפסים (אבל אז הכיוון יהיה מנוגד לכיוון הפסים של הבגד).

2.בכל פינה באותו צבע של הפס ממנו אני קושר את הציצית (אבל אז יש מצב שלכל פינה יהיה צבע ציצית שונה - התופרת שעשתה לי את החורים לא דייקה ולתקן יהרוס).

3. בצבעים של הגדילים (שחור ובייג׳) מכיוון שהציציות נופלות לאותו כיוון וגם ישתלב יפה.

אני יודע שזאת לא עניין של חיים ומוות אבל, אשמח לתשובה כדי שאני אוכל להשתמש בבגד לפני חלוף העונה.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על ההתכווננות לקיים מצוות כראוי.

גם אני לא יודע בוודאות.

נראה כי יהיה נכון לשים לאור אחד הצבעים המשתלבים היטב באחרים, ונראה מהתיאור שחל שלגבי בגד זה זה שחור או ירוק גההץ

כל טוב