ציפורניים בשלושים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 11/11/19 19:27 יג בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, אני נמצאת כרגע בשלושים לפטירת אימי זכרו מה לברכה,

ידוע לי שאסור לגזוז את הציפורניים במהלך השלושים, רציתי לדעת אם יש לי בניית ציפורניים (ציפורניים מלאכותיות) ונשברת לי הציפורן האם אני יכולה לחדש את כלל הציפורניים וללא לק? את הציפורניים היא לא גוזזת אלא משייפת ע״י מכונה.

אשמח לתשובה.

תשובה

תנוחמו מן השמיים,

אבֵל אסור בגזיזת ציפורנים, עד סוף יום השלושים מיום הקבורה. אך מותר מעיקר הדין להקל לגזוז ציפורנים, בשינוי כגון: בידיו,בשיניו , בסכין או בפצירה. וכן מותר לגזוז ציפורן שנסדקה, או נשברה.

כמו כן אבלה לאחר השבעה, מעיקר הדין מותרת להתאפר.

על כן לגבי שאלתך, במקום צורך אפשר להקל,

א. משום שאת לאחר השבעה.

ב. זה לא בדיוק גזיזת ציפורנים.

ג. הציפורן נשברה.

בשורות טובות