צילום אשת איש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/06/18 22:50 ג בתמוז התשעח

שאלה

שלום רציתי לשאול לגבי צילום נשים נשואות ללא מלווה. במסגרת עבודתי קורא ומגיעות לצילומי חזה נשים נשואות ללא בעליהם. במצב כזה האם מותר לגעת באישה לצורך הצילום ולשהות איתה בחדר ללא מלווה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אני מבין שאתה עוסק בצלום רפואי (בית חולים, מרפאות וכו'). שאלת המלווה איננה שאלה הלכתית. דהיינו מכיוון שאדם רופא וזה תפקידו ומקצועו הוא יכול לטפל באשה כפי הצריך, ללא שייכות למלוה או לא. אבל יש פן צבורי שהוא מסוכן מאד ויש בו גם זילות וחלול השם ועוד בעיות, על כן לדעתי חובה שתדרוש שיהיה מלווה או אחות מבית החולים וכדו' ולא להיות לבד עם אשה למרות שזה טיפול רפואי ומותר, אבל יש דין להתרחק מעבירה ולא להתקרב אליה, על כן ראוי מצדך לדרוש שתהיה נוכחות נוספת של אשה נוספת בשעת הצילומים. דבר זה יכול גם למנוע בעיות נוספות שלא כאן המקום להאריך.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ