ציווי שמירת הברית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/11/19 19:43 יב בחשון התשפ

שאלה

אם חכמים מרבים בחומרה של לעבור על שמירת הברית, ויש אפילו שאומרים שזהו האיסור החמור ביותר בתורה, למה התורה לא טרחה לכתוב זאת במפורש, והוצרך ללמוד זאת מהמקרה של אונן?

תשובה

שלום וברכה

ההנחה שבדברי השאלה היא שכגודל החומרא של דבר - כן הציפייה שהוא יורחב בתורה.

אלא שהמשנה אומרת:

"התר נדרים פורחין באויר, ואין להם על מה שיסמכו. הלכות שבת חגיגות והמעילות, הרי הם כהררים התלויין בשערה, שהן מקרא מעט והלכות מרובות...".

כלומר - אין בהכרח קשר בין העוצמה ההלכתית של תחום מסוים ובין ההיקף של ההופעה שלו בתורה.

אדגיש כי הדברים נאמרים רק כדי לבאר את שיטת האומרים שזו העבירה החמורה בתורה, ולא בשל הליכה בדרך זו.

כל טוב