צומות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/08/19 06:11 יח באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

בט באב חשבתי על בית המקדש וזה וכשאני חושב על זה כולם מתעסקים באיך להעביר את הזמן וזה וכך לא חושבים על הדבר העיקרי שזה חורבן הבית, אז למה לא מבטלים את הצום ושיהיה יום אבל במקום.

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה

אם המציאות הייתה כפי שאתה כותב - היית צודק.

ברם, המציאות מלמדת כי רבים רבים עוסקים דווקא בכל ההקשרים של בית המקדש, של החורבן, של הגלות, של שנאת אחים וכדו׳ - כך שהצום אכן מצליח בשליחותו.

שאלתך היא כמובן הזדמנות לקרוא לכל אלה שרק עוסקים ב״איך להעביר את הזמן״ לשנות את דרכם, ולשהות בתוך הצום בעומק וברצינות, ועל ידי כך אכן ימלא הצום את שליחותו.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן