צומות הקלים במחלה כרונית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/12/18 14:20 ג בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

לפני כשנתיים, אובחנתי כחולת טרשת נפוצה. ברוך ה', מצבי יחסית טוב, והמחלה מתבטאת בעיקר בחולשה בגפיים, בקשיי שיווי משקל ובקשיי ראיה בזמנים מסוימים.

במהלך השנתיים, למדתי על עצמי שבימים בהם אני חלשה יותר (אם לא ישנתי מספיק, לא שתיתי מספיק או לא אכלתי טוב) התסמינים מחמירים.

חשוב לציין שזו החמרה זמנית של התסמינים בלבד ולא של המחלה, ולאחר שאני אוכלת/ שותה/ישנה, אני חוזרת לעצמי.

שמתי לב שמאז שאני חולה, קשה לי בצומות וגם בצומות הקצרים, לא פעם הגעתי לשעות הצהריים כשאני חלשה, מותשת והראייה שלי מטושטשת.

רציתי לשאול האם במצבי, אני מחוייבת לצום צומות קטנים (י' בטבת, תענית אסתר, י"ז בתמוז)?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

פטורה מהצומות שכתבת בשאלתך

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן