צום י"ז בתמוז

חדשות כיפה רבני בית הלל 18/07/18 17:20 ו באב התשעח

שאלה

בוקר טוב, היום צום י"ז בתמוז. יש לי שאלה הקשורה בצום זה. יש לי בעיה בגרון שבאה מהריאות(צריכה לחזור לרופא לאחר בדיקות וצילומים ששלח אותי) קורה לי מקרה שאני נחנקת ותחושה של דקירות בגרון, עיניים אדומות וצורבות עם דמעות ולא יכולה לדבר, האם ישנה אפשרות רק בשתיה חמה כדי להקל על מצב של אובדן הקול? תודה מראש

תשובה

בצומות הקלים אין חילוק בין שתיה לאוכל אלא כאשר אדם חולה הוא פטור לגמרי. לכן חולה שיש לו חום או שוכב במיטה עם חולשה רבה פטור לגמרי מהצום. במקרה שלך מדובר על סיטואציה של צער גדול כפי שאני מבין מהשאלה. אמנם בדרך כלל חולה הכוונה חולשה בכל הגוף אבל אם זה מנטרל אותך ומשפיע על כל הגוף אזי את פטורה מהצום . אם זו בעיה מקומית של הקול אני חושב שאת חייבת בצום וכדי לפתור את הבעיה נכון לחמם מים לשים בהם קצת טעם מר ולשתות כך שאת נחשבת כצמה .

התשובה ניתנה ע"י הרב מאיר נהוראי רב משואות יצחק ויו"ר בית הלל