צום חלקי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/03/19 22:13 יב באדר ב'

שאלה

בגלל מחלה אני צריך לשתות יותר מ-2 ליטרים ביום. האם יש תועלת בצום בתענית אסתר עד לאחר מנחה גדולה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

חולה שאין בו סכנה פטור מלהתענות ואינו רשאי להחמיר על עצמו ולהתענות לכן אתה יכול לשתות לפי צרכיך. אמנם אין בכך נזק גופני, אתה רשאי לצום עד לאחר מנחה גדולה לפי ההצעה שלך או רק לשתות ולא לאכול. אבל מעקר הדין אתה פטור מהצום.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן