צום בכיפור לחולה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/09/18 15:50 ח בתשרי התשעט

שאלה

שלום רב

אני בן 32 נשוי ואב ל 3 קטנים.

מזה מספר שנים יש לי בעיה של הוצאת נוזלים רבה מהגוף והתייבשות מהירה.

בשנים האחרונות איני מסוגל לצום כיוון שברגע שאינו שותה המון אני מתייבש בהתחלה, בהמשך מופיעים כאבי ראש חזקים מאוד עד שזה מגיע לסחרחורות ואף לעילפון ( דבר אשר קרה לי ב ט באב). איני מסוגל לצום ללא החדרת נוזלים לגופי.

אשמח לדעת מה ההלכה בנושא אומרת.

תודה מראש וגמר חתימה טובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה אברכך ברפואה שלמה.

אינני מכיר את התופעה שאתה מספר עליה, אבל כדאי לגשת לרופא לשמוע מה עצתו בנידון.

אם המחלה-תופעה הזאת ידועה ואפשר לטפל רפואית יש צורך לטפל בהתאם להנחיות הרופא והתייעצות הלכתית.

אם אין אפשרות להתיעץ עם רופא יש להתחיל לצום ובשלב שיש סחרחורות קשות (לא כמו כל אדם שצם) אפשר לשתות פחות פחות מכדי שיעור כדי שלא להגיע להתעלפויות. הכמות המותרת במקרה כזה היא פחות מ 40 סמ"ק כל 9 דקות.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ