צום ביום כיפור בהריון שליש ראשון

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/09/20 23:26 ד בתשרי התשפא

שאלה

האם אישה בשליש הראשון להריונה צריכה לצום בכיפור?

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית כל מזל טוב על הבשורה הנהדרת! יהי רצון שימי העיבור יעברו בשלום והקדוש ברוך יוסיף לכם כוח ותעצומות, שפע שלום בית וידיים מלאות. אמן.

לגבי הצום, גם אישה מעוברת חייבת בצום יום הכיפורים.

אמנם, אם באמצע הצום המעוברת תרגיש שהיא נכנסת למצב של סיכון, תשתה ותאכל.

במקרים מיוחדים, של היריון שנמצא בסיכון, וכן בשבועות הראשונים להיריון בעזרת מבחנה (השרשה), יש להתייעץ עם רופא ירא שמיים - ואם יורה, מותר לשתות, ועדיף שתשתה 'לשיעורים'.

חשוב לדעת שממחקרים מקיפים שנעשו בארץ ובחו"ל, התברר שהצום אינו מעלה את הסיכון להפלה. ורק לעיתים הצום עלול לזרז לידה בחודש התשיעי, ואין בכך סכנת נפשות.

(מקורות: פסחים נד, ב | שו"ע תריז, א | ציץ אליעזר יז, כ, ד | נשמת אברהם תריז, א | מכון פועה - כנס תשע"ו)

בשורות טובות, יהי רצון שתכתבו ותחתמו לחיים טובים ולשלום!