צום באישה הרה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 12/09/18 12:50 ג בתשרי התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

ב״ה אני בהריון שלישי . הריון קודם נגמר בהפלה לצערי שמעט הסתבכה עם השלכות לעתיד( הדבקויות, צוור פעור וכו..)

רציתי לדעת איך עליי לצום את יום כיפור מאחר וההריון צעיר מאוד ( שבוע 5).

תודה

וגמר חתימה טובה.

תשובה

שלום ושנה טובה.

בשאלות רפואיות חייב הרב להתייעץ עם מומחה בתחום. להלן תשובתו של רופא מחוזי מומחה, לאחר שהעברתי אליו את שאלתך:

"כמובן שאיני מכיר את המצב הרפואי שלה, את צוואר הרחם וההדבקויות או סיבוכים אחרים שלה או מה גרם להפלה הקודמת. לכן אין דרך להגיד לה שלא תהיה הפלה בהריון הזה (ח"ו!) ....

יחד עם זאת היא לא אמורה להתייבש משמעותי אם היא שותה 3 ליטר או יותר מים בערב חג ואם אין לה בעיות אחרות (סכרת, וכד') אים סיבה לא לצום לפחות כל הלילה וברוב המקרים גם עד מנחה. אם היא לא מרגישה טוב , מרגישה התעלפות וכד' תמיד אפשר לשתות "שיעורים"

אבל רוב הנשים מסוגלות לעבור את הצום ללא השלכה רפואית."

----

לכן, נראה מתשובתו שכדאי לקבל חוו"ד מהרופא שליווה את המקרה האחרון, ובמקרים רגילים אז ניתן לצום כרגיל עם הכנה ראוייה של שתיית מים, ובמקרה הדחק יש לשתות לשיעורין.

בשורות טובות

יוגב כהן