צדק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/06/19 21:03 יג בסיון התשעט

שאלה

למה יש חוסר צדק בעולם למה האל מרשה זאת?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

השאלה שלך מאוד עקרונית ומאוד חשובה!

האל מצפה מאתנו שאנחנו ננהל את העולם בצדק.

לכן הוא נתן לנו את התורה ואת המצוות כדי שאנחנו נתבגר ונדע להתנהג באמת ובצדק.

כאשר מלכות ישראל נוהגת בצדק ד' מחזק אותה ושומר עליה.

כאשר מלכות ישראל נוהגת ברשע ובשחיתות ד' מעניש אותה.

מצטט לך מפרק ב' בישעיהו:

איכה היתה לזונה קריה נאמנה מלאתי משפט צדק ילין בה ועתה מרצחים.

כספך היה לסיגים סבאך מהול במים

שריך סוררים וחברי גנבים כלו אהב שחד ורדף שלמנים יתום לא ישפטו וריב אלמנה לא יבוא אליהם

לכן נאם האדון ד' צבאות אביר ישראל הוי אנחם מצרי ואנקמה מאויבי

ואשיבה ידי עליך ואצרף כבר סיגיך ואסירה כל בדיליך

ואשיבה שפטיך כבראשנה ויעציך כבתחלה אחרי כן יקרא לך עיר הצדק קריה נאמנה

ציון במשפט תפדה ושביה בצדקה