צדיק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/05/19 14:53 ט באייר התשעט

שאלה

אם "צדיק גוזר והאל מקיים" אז למה פשוט שהם לא יביאו את המשיח?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הצדיקים לא גוזרים לפי מה שבא להם.

צדיקים מבינים לעומק את הדור. הם גוזרים גזרות כשהם יודעים שזה צורך הדור. כמו שחוני המעגל הבין שהדור חייב גשם, והוא גזר שירד גשם.

הצדיקים מבינים שיש סיבה לכך שהמשיח לא כאן, לכן הם לא גוזרים שהמשיח יבוא מיד.

הסיבה היא פשוטה ומוכרת לכולנו: רוב העם לא באמת רוצה את ביאת המשיח ובניין המקדש.

איך הצדיקים יכולים לגזור שהמשיח יבוא אם העם לא באמת מעוניין בו?

אני בטוח שכאשר רוב העם יהיה בכמיהה כנה ועמוקה לביאת המשיח ובניין בית המקדש - הדבר יקרה, משיח צדקנו יופיע מיד - הצדיקים לא יצטרכו לגזור זאת.