צביעת השיער בצבע לק רגיל )סגול...(

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/06/18 00:05 ל בסיון התשעח

שאלה

שלום,

רציתי לדעת האם יש איסור הלכתי על צביעת השיער בצבעים שאינם טבעיים כגון: סגול, כחול, ורוד....

אם יש, אני אשמח לקבל תשובה מפורטת הכוללת הסבר מפורט ומקורות מההלכה והתבססות על התורה.

אם אין, אני אשמח לקבל הסבר מפורט על כך.

תודה מראש.

תשובה

בס|ד

שלום וברכה

הכלל הוא שאסור לטבול כשיש חציצה (על הגוף או על השער). הלכתית מדין תורה אסורה טבילה אם רובה חוצצת, אבל החמירו שאפילו אם מיעוט ומקפדת על כך הרי זה אסור. לכן צביעת שער אסורה לפני טבילה, לא משנה מה הצבע כל צביעה אסורה אלא א"כ זה לא שכבה חוצצת אלא שהצבע בלוע בתוך הדבר עצמו (קעקוע או יוד פנימי).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי