פרנסה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/07/19 12:50 יא בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

המצב הכלכלי שלנו לא הכי טוב שיש

וראיתי סרטון על אדם שעשה מלא חטאים וכל חטא שהוא עשה לא היה לו ומתי שהוא עשה מצוות פתאום נהיה לו קצת יותר כסף.

אמא שלי לא שומרת שבת היא לא הכי מאמינה בקב"ה ואף אחד אצלנו לא שומר שבת, תפילין, בית כנסת... אני היחיד שפעם בכמה זמן פתאום שומר שבת מניח תפילין והכל.

אז אני רוצה לנסות לשכנע את אמא שלי לשמור שבת ולאמר לה שזה בגלל חטא ואם תעשי מצוות דברים הסתדרו קצת יותר.

נגיד והיא תשמור שבת, הקב"ה לא יאכזב אותי?

כלומר הוא יעשה משהו שאמא שלי תראה שזה עוזר? וזה לא יראה כאילו אני הזוי והקב"ה לא עושה כלום לא עוזר והכל זה חרטא ואת האמת לא אכפת לי מהכסף וכל זה כבר הרבה זמן אני רוצה שהמשפחה שלי תחזור בתשובה.

תודה מקווה שתענה על השאלה שלי.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

השבתי לך על השאלה שלך

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%97%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%94-380/