פירות שנשרו

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/04/19 10:49 ט בניסן התשעט

שאלה

בטיילי בפרדס תפוזים שאינני מכיר את בעליו ראיתי המון תפוזים שנשרו, רובם רקובים, וחלקם טריים. האם מותר לקחת תפוז ללא רשות הבעלים?

תשובה

ב"ה

שלום.

אסור.

והסיבה היא שאתה נמצא בשטח שהוא לא שייך לך ואינך יודע מה עמדתו של בעל הפרדס. יתכן שהוא מעוניין להשתמש בתפוזים הרקובים למכירה לתערובות לבעלי חיים . אולי זה בכלל עורלה שאסור באכילה .ולכן אין להשתמש בהם כלל. לא ניתן לעשות בחצרו של אדם אחר כבשלך.

והפשוט ביותר הוא לנסות לאתר את בעל הפרדס ולבקש ממנו רשות .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.