האם אני מכורה לאתרים לא צנועים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/07/18 12:09 כו בתמוז התשעח

שאלה

רואה פורנו כל היום. מכורה. גם באולפנא. מה עושים?

תשובה

שלום לך יקרה.

מה שלומך?

קראתי את השאלה וליבי יצא אלייך.

מאחורי משפט אחד בטח יש חודשים של התמודדות, ובכי, וכואב, ורצון, והצלחה ונפילה.

אני מעריכה מאד את הפניה שלך אלינו, זה אומר עלייך הרבה ועל הרצון שלך לצאת מהמצב.

אז לפני שאתייחס לשאלת ה"מה עושים", אני רוצה להקדים-

צריך לזכור שהתעניינות מינית זה דבר טוב ובריא, הגוף מפתח והנפש מפתחת. ברוב התרבויות , עד לפני אולי 100 שנה זה היה גיל נישואין, יחסי מין זה דבר שהתורה ממש מקדשת אותו בזמן ובמקום הנכון. דווקא בגלל קדושתו אנחנו כ"כ מצניעים את הנושא הזה.

לכן, עצם הרצון לגעת בנושא הזה הוא לא שלילי, וחשוב שתדעי את זה.

אכן, הבעיה עם פורנו היא לא רק מצד זה שיש פעילות אסורה מבחינה הלכתית. גם אנשים חילונים מבינים שזה שימוש בזולת בתור אובייקט וזה דבר שלילי. אלא, הבעיה המרכזית בפורנו היא בעצם תיאור של מין ללא אהבה וזה נותן ממילא תמונת עולם מסולפת שזה ככה.

ז"א, לפעמים יש צורך באהבה, צורך בחיים מלאים- שלא מתממש, ואז הצפייה בפורנו כאילו באה לספק או לתת מענה לצורך הזה.

בהרבה מהמקרים, מה שעומד בבסיס הצפיה בפורנו זו איזושהיא בדידות מסויימת, תחושת ריקנות מסויימת- שכנראה הולכת וגדלה ככל שצופים עוד ועוד.

אני לא מטפלת מקצועית ומוסמכת אבל אני יכולה לתת כמה רעיונות לכלים שמקווה שיעזרו לך.

-קודם כל "סור מרע" .

מניעת גירויים שמקשים עלייך את ההתמודדות. למשל אם יש לך סמרטפון בלי סינון, זה בוודאי דבר שמאד מקשה על ההתמודדות, כי יש לך כלי שתוך שתי שניות את יכולה להגיע אתו לאיזה תוכן שרק תרצי או לא תרצי.

אם הצפיה נעשית דרך מחשבים באולפנא, אולי תנסי לקבוע לעצמך שאת נכנסת לחדר המחשבים רק כשיש איתך עוד חברה.

ממש לנהוג כמו 'דיני ייחוד' על הפלאפון והמחשב.

- "עשה טוב"

אם מאחורי הצפיה בפורנו עומדת דרישה של הנפש שלך להופעת חיים, להפגת הבדידות,

את יכולה לעזור לעצמך פשוט עם הוספת חיים!

הוספת עשיה, התנדבות, ספורט, חוג, ללמוד כלי נגינה, ללמוד תורה, לפתח איזה כישרון שלך..

שהחיים יהיו בתנועה ועשיה ולא יעברו באיזה ריק או בטלה מסויימת.

-לנקוט בטקטיקת התמודדות.

יש לנו בלב קול שרוצה שנהיה מושלמים. ואם אנחנו כרגע לא מושלמים בנקודה בה אנחנו מתמודדים, הוא לוחש לנו בשקט שאנחנו בעצם.. לא שווים כלום.

אז לא להאמין לו(:

זאת אומרת ממש לפרגן לעצמך על כל הצלחה.

רצית להכנס לאתר מסוים ולא נכנסת? פנקי את עצמך בשוקולד.

תכתבי בפנקס את כל ההצלחות ותתמקדי רק בהן!

בלי להזכיר חוסר הצלחות או מעידות שלך בתחום הזה. תני מקום לכל הצלחה ודעי לפרגן לעצמך.

תזכרי שלא 'גומרים' עם התמכרות ביום אחד, וזה לוקח זמן. לכן כדאי להתאזר בסבלנות ובאמת להעריך כל צעד שלך בכיוון.

באופן כללי התקדמות בחיים נעשית בעיקר ע"י תשומת לב לטוב, קל וחומר שבתחום הזה.

"תאמין שאפשר לתקן..חוזר אלייך חזרה, כמו בן"

אני חושבת שהדבר שהכי חשוב לי שתזכרי, הוא שבכל מצב בו את נמצאת -יש דרך חזרה.

אין דבר כזה מצב אבוד, אף פעם אף פעם אף פעם.

ולכן גם את מרגישה לפעמים ש'כלו כל הקיצים' ואין לך יותר סיכוי- תדעי תמיד שזו ממש עצת היצר הרע, ותמיד את יכולה לחזור חזרה.

דבר נוסף הוא תפילה, תפילה מהלב, פשוטה וכנה , שיעזור לך להתמודד ולהתגבר ולמצוא בתוכך את הכוח לניסיון הזה.

דאגה בלב איש ישיחנה..

אם את מרגישה שההתמודדות הזו לוקחת לך את כל הכוחות, שזה גוזל לך זמן ואת לא מצליחה להשתלט על זה , והעצות שנתתי למעלה לא עובדות,

כדאי לשתף מישהו מצוות המורים , למשל את המדריכה שלך, או את היועצת , או המחנכת.

אם אף אחת מהן לא רלוונטית מוזמנת לחזור לכאן שוב וננסה לעזור.

חזקי ואמצי, כי כוח עז לך..

אני מאמינה שכוחותייך יעמדו לך לזה.

אם תרצי יכולה להמשיך לשאול במייל,

שיר

shiryozev@gmail.com