פרוייקט בקולנוע שדורש מגע

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 18/11/18 10:55 י בכסלו התשעט

שאלה

אני בע"ה ילד מתחזק בבית ספר חילוני והתנדבתי לעזור לילדים מכיתתי ולשחק תפקיד בפרוייקט שלהם, אני חובש כיפה ולכן הודיעו לי שאצטרך לגעת נגיעה קטנה בכתף של ילדה. אני כמעט בטוח שיהיו כמה טייקים לאחר כשלון בקודמים ואצטרך כמה פעמים לעשות אותו תפקיד. אפשר להקל לתת לי לגעת בילדה בשביל לעזור לתלמידים בעבודה הזו?

תשובה

שלום רב,

יישר כח שאתה רוצה לעזור זה דבר חשוב מאוד. אך עזרה זולת לא באה על ידי איסור, ובמקרה שלנו הרחקת נגיעה .

אני מציע לך להסביר להם שנגיע אינה באה בחשבון , וניתן לחשוב על פתרון יצירתי אחר שלא כולל נגיעה שלך באותה נערה, ויתן מענה דומה למה שהיוצרים כיוונו אליו.

אני מברך אותה שתעלה מעלה מעלה בתורה וביראת שמים ושם שמים יתקדש על ידך.

בהצלחה