פסטיבל היין

חדשות כיפה רבני כושרות 01/08/18 21:49 כ באב התשעח

שאלה

האים מותר לשתות יין בפסטיבל היין ? הפסטיבל זה דוכנים של היקבים , עומדים נציגים ונותנים לטעום מהתוצרת שלהם (הם המוזגים) . אני מאמין שהמוזגים יהודים, אולם לא באמת יודע מה הם עושים בשבת. (כמובן שלא מדבר על היינות המבושלים)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

חכמים אסרו יין שנגע בו יהודי שאינו שומר תורה ומצוות ומחלל שבת, כמו יין שנגע בו גוי . יש מהאחרונים שנקטו שבימינו אלו שאינם שומרי תורה ומצוות אינם אוסרים את היין שנוגעים בו משום שהם 'תינוקות שנשבו' , אך רבים חלקו על כך ואסרו את מגעו.

בשעת הדחק הסומך על המקילים יש לו על מה שיסמוך, אך הדבר תלוי ברמת הצורך בטעימה, ובאפשרות להמנע מכך.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן