פסח

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 19/03/20 18:15 כג באדר התשפ

שאלה

שלום רב,

האם ניתן להשתמש במוצרים כשרים לפסח שקיבלתי במשלוח מנות בפסח?

תודה רבה על המענה

בריאות טובה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה,

אם ההכשר לפסח הוא הכשר טוב מספיק, והמוצרים הינם אטומים לחלוטין, אפשר מעיקר הדין להשתמש אם שוטפים היטב את האריזה מבחוץ.

יחד עם זאת- בהיות שבפועל סביר שהמוצר היה ליד מוצרי חמץ (למשל- אזני המן) שאולי נדבקו על האריזה, רצוי מאוד לאכול לפני הפסח, אלא אם אין ברירה (ואז ישטפו את האריזה היטב, כאמור).

שנתבשר כולנו בשורות טובות ומי שגאל את אבותינו מהמן ומפרעה יגאל את העולם מהמגיפה הנוראה

שבת שלום ומבורך