פסח - הכשרת כלים + בדיקת חמץ

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/04/19 19:22 ה בניסן התשעט

שאלה

כבוד הרב ,

שלום, אשמח לעזרתך בשאלות הבאות:

אני שוכרת דירה עם שותפה.

1. אני לא אוכל להיות בדירה בערב שבו עושים בדיקת חמץ ולכן לא אוכל לבצע את הבדיקה בדירה (אהיה אצל הוריי ששם אנו מבצעים בדיקת חמץ, ייתכן שאף אהיה אצלם מספר ימים לפני יום הבדיקה) . שותפתי שככל הנראה תהיה בדירה אינה מוכנה לעשות זאת בעצמה מסיבות שלה (על אף ניסיונות לשכנעה), שתינו מתכננות ככל הנראה להיות בחול המועד בדירה. האם יש מה לעשות? האם בדיקת החמץ אצל הוריי פוטרת אותי מבדיקת חמץ בדירה? האם יש משהו אחר שצריך לעשות?

2. יש לנו 2 תנורים בדירה. שניהם עם כיריים. את שימושי מביניהם השותפה מכשירה והשני לא יהיה בשימוש בפסח, האם אפשרי לא לנקותו , אלא לכסות אותו ולרשום חמץ.

3. אבי עושה עבורנו מכירת חמץ לכל הדירה שלנו ( בהסכמת השותפה) האם זה בסדר? כלומר המכירה תקפה לשתינו ( כי יש חמץ נפרד לה ולי) או שהיא צריכה לעשות בנוסף?

*לא יודעת אם משמעותי - אני ממוצא עדות המזרח

המון תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

1. תעשי בדיקת חמץ בערב האחרון שבו את נמצאת בדירה. בלי ברכה. ותבקשי מהשותפה, שאת החמץ שהיא משתמשת בו עד ערב פסח, תרכז במקום מוגדר, כדי שלא תתקלקל הבדיקה. כמובן, שבליל י"ד ובי"ד בבוקר, תעשי ביטול חמץ.

2. הניקוי שנצרך לתנור שאיננו בשימוש הוא רק לעבור בניקוי פשוט שאין שם חמץ ממש. משהו שאמור לקחת מקסימום כמה דקות. לאחר מכן לכסות ועדיף להדביק עם סלוטייפ ולרשום שזה חמץ

3. הוא יכול למכור עבורה, רק שתמנה אותו בתור שליח שלה.

פסח כשר ושמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן