פירות כלאיים ובגד שענטז

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/01/20 22:41 ב בשבט התשפ

שאלה

שלום רב לכבודו,

בספר ויקרא פרק יט' רשום כי

"יט אֶת-חֻקֹּתַי, תִּשְׁמֹרוּ--בְּהֶמְתְּךָ לֹא-תַרְבִּיעַ כִּלְאַיִם, שָׂדְךָ לֹא-תִזְרַע כִּלְאָיִם; וּבֶגֶד כִּלְאַיִם שַׁעַטְנֵז, לֹא יַעֲלֶה עָלֶיךָ. "

אשמח לדעת מה מה נחשב "כלאיים", האם זה אומר שעגבניות שרי (שהם המצאה ישראלית) זהו כלאיים? ומהו בגד שענטז.

תודה רבה לכבוד הרב שיענה על שאלתי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

יש כמה סוגי כלאים:

כלאי בהמה - הכלאות אסורות

כלאי זרעים - כמפורש בפסוק - אסור לזרוע שני סוגי זרעים ביחד אלא במרחקים מסוימים.

הגדרות מהם שני סוגים בהלכה, מורכבות ושונות מהגדרות שאנו מכירים. {אם נושא זה מענין אותך - תעיין באתר מכון התורה והארץ ובפרט בתשובות של הרב יהודה עמיחי}ץ

כלאי בגדים - אסור ללבוש בגד בו מעורבים צמר ופשתים. {שאר המינים מותרים}

בברכה דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן