פירוש שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/07/18 14:41 ז באב התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אשמח לדעת מה פירוש השם נווה והיכן הוא מוזכר בתורה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

המונח "נוה" מתאר אזור פורח בלב שממת המדבר, בהתאם למושג "נוה מדבר". המילה "נוה" מופיעה במשמעות זו בתנ"ך, כמו בתיאור המקום ממנו נלקח דוד, רועה הצאן, להיות למלך על ישראל:" מִן הַנָּוֶה מֵאַחַר הַצֹּאן לִהְיוֹת נָגִיד עַל עַמִּי עַל יִשְׂרָאֵל" (שמואל ב', ז', ח').

משמעות נוספת למילה "נוה" היא בית או מעון. בהתאם למשמעות זו, מופיעה המילה נוה בפסוק הבא: "נָחִיתָ בְחַסְדְּךָ עַם זוּ גָּאָלְתָּ נֵהַלְתָּ בְעָזְּךָ אֶל נְוֵה קָדְשֶׁךָ" (שמות ט"ו, י"ג). כשם לבן / לבת, השם נוה מסמל יופי פנימי וחיצוני, אצילות, מקור חיים וביתיות.

המילה נוה מתארת מרחב מוגן, הנמצא בתוך אזור שלילי. אפשר לכתוב גם נוה – עם ו' אחת.

עוד ציטוט מן המקורות: "כֹּה-אָמַר ד' צְבָאוֹת, אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל, עוֹד יֹאמְרוּ אֶת-הַדָּבָר הַזֶּה בְּאֶרֶץ יְהוּדָה וּבְעָרָיו, בְּשׁוּבִי אֶת-שְׁבוּתָם: יְבָרֶכְךָ ד' נְוֵה-צֶדֶק, הַר הַקֹּדֶשׁ" (ירמיהו, ל"א, כ"ב).

מתוך:

https://www.materna.co.il/%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%94/%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%AA%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%AA/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%A7%D7%A1?name=%D7%A0%D7%95%D7%94

https://babynames.baby-land.co.il/namelist/%D7%A0%D7%95%D7%95%D7%94/?sf_paged=4

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן