פירוש שם על פי קבלה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 17/05/20 16:15 כג באייר התשפ

שאלה

שלום! תודה על המענה!

שמעתי שיש פירושים לשמות וכן פסוק מיוחד לכל שם.. אשמח לדעת מה פירוש השם שלי , מוריה..

בנוסף, מה דעת הרב על פירושי קבלה לשמות ולהבדיל פירוש אופי על פי מזלות וכו'?

לפי ידיעתי זה קיים גם ביהדות..

תשובה

שלום מוריה,

אכן בלשון הקודש יש משמעות לשמו של האדם.

שמו של האדם הוא מרכיב חשוב ומרכזי בחייו. מעבר לכך שזו אחת המילים שהוא ישמע הכי הרבה בחיים, המילה 'שֵם' בלשון הקודש פירושה: מטרה. כמו ששואלים אדם: "לשם מה אתה עושה כך וכך", זאת אומרת: לאיזו מטרה, לאיזו תכלית, כוונה.

מוריה מורכב מהלחם של המילה מור עם שם ה'.

'מור' הוא אחד מסממני הקטורת ומבטא ריח טוב, זו משמעות חיובית של טוב שלא נשאר כנוס בתוך האדם, אלא מופץ בצורת ריח טוב לסובבים אותו. ומה הבשורה? י-ה , מוריה במובן של הפצת דבר ה' בעולם. מקסים.

הר המוריה הוא כינוי להר בית ה', מקום המקדש.

לגבי השאלה השניה, אופי האדם נתון לבחירתו. וזו הדרך לשנות אותו ולהשפיע עליו, דרך הבחירה החופשית שלנו. לעשות טוב, להרבות במעשים טובים ובמצוות, להתחזק בעבודת ה'.

ואמנם, ישנם מצבים בהם בהמלצת גדולי תורה ומקובלים מחליפים לאדם שם בעקבות גזירות שנחתו עליו וכדומה. הדבר נכון ואמיתי. אישית לי אין ידע בתחום הזה.

כל טוּב!