פירוש רש"י

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/09/20 20:54 ח בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

אפשר בבקשה הסבר לפירוש רש"י לספר תהילים פרק ד פסוק ט לא הבנתי איך זה מתחבר עם כל הפסוק כולו.

תודה מראש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

שלוש הפסוקים האחרונים, לפי רש״י, מעמתים את המציאות שבהם נראה שהרשעים מצליחים מול אמונתו העמוקה של המשורר.

יש בהם הבעת ביטחון, בנוסח ״אם לעוברי רצונו כך - לעושי רצונו על אחת כמה״.

ויש בהם גם פנייה סמויה למבקשים את ה׳: אם יהיו כולם בשלום (במקרה הזה גם עם דוד המלך) אזי העימות הזה היה מפנה את מקומו לשינה בטוחה.

כל טוב ויהי רצון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן