פירוש חלום

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 13/09/20 14:55 כד באלול התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

רצית לשתף בחלום שחלמתי על דודתי שנפטרה לפני שנתיים-שלוש.

כיום במציאות אינני גרה בבית הוריי בי-ם ובחלום חלמתי שאני מגיעה לבקר אותם בביתם.

אני דופקת בדלת ואדם גבוה וחסון שאינני מכירה פותח את הדלת.

עם כניסתי לבית הוריי אני מבחינה שהבית מואר מאוד ויש בו תחושה של ניקיון, טוהר ושלווה.

כשאני נכנסת לסלון הבית אני שומעת מהחדר האחרון במזדרון את שתי דודותי צוחקות בקולי קולות ושמחות מאוד כפי שנהגו לעשות כשדודתי הייתה בחיים. (אציין שרק אחת מהן נפטרה, דודתי השניה בחיים, שתבדל לחיים ארוכים).

אני הולכת לכיוון הקולות הצוחקים ועם כניסתי לחדר אני רואה את שתי דודותי ואמא שלי (שתבדל לחיים ארוכים) יושבות ושמחות.

אני מתמקדת בדודתי שנפטרה ומיד אני מביעה שמחה מאוד גדולה שאני רואה אותה ולצד השמחה שמציפה אותי אני יודעת בחלום שהיא איננה בחיים ושהיא באה לבקר אותי ולבשר לי משהו חשוב.

אני מתקרבת לחבק אותה אך איני זוכרת מגע, תחושה של חיבוק בשר ודם אלא רצון עז לחוש אותה פעם נוספת שמתבטא ב"חיבוק".

מיד לאחר מכן היא ממשיכה להראות שמחה, קורנת, עור פניה חלק מאוד וזוהר באופן שונה מכפי שזכרתי אותה במציאות.

היא פונה אלי בקביעה ואומרת "את לא תסיימי את התואר" (אציין כי התחלתי לפני כחצי שנה תואר שני באוני', תקופת הלימודים אורכת כשנתיים).

אני שואלת אותה "למה את אומרת כך?" ומשיבה לה "כמובן שלא אסיים השנה, התואר נפרס על פני כשנתיים לימודים, אני אסיים שנה הבאה"

והיא חוזרת ומתעקשת שוב "את לא תסיימי גם בשנה הבאה"

אני שוב לא מבינה והיא אומרת לי שוב "תהיה לך בחינה שתתקשי לעבור ולא תסיימי ללמוד". בזאת מסתיים הדיאלוג על הלימודים שלי ומיד לאחר מכן אני מבחינה בתינוקת שיושבת בשקט על ברכיה של דודתי שנפטרה.

היא מבקשת ממני לקחת את התינוקת לידיים ולשחק איתה קצת ואני עושה כדבריה.

אני לוקחת את הילדה ומחבקת אותה קרוב לחזה שלי.

התינוקת מאוד יפה, עם עיניים בהירות, מריחה טוב ושקטה.

בעודה על הידיים שלי התינוקת רעבה והיא מקרבת את שפתיה אלי בכדי לנסות לינוק כדי להשביע את הרעב, אך אני מרחיקה אותה והיא מנסה שוב ושוב וכשאני מרגישה כי איני יודעת איך לעזור לה אני מחזירה אותה לדודתי שנפטרה, דודתי כמובן לא אומרת דבר. (בחלום התודעה אמרה לי כי התינוקת הינה הנכדה של דודתי אך הנכדים שלה במציאות כבר הורים בעצמם...).

מיד לאחר מכן אני שואלת את דודתי "דודה, למה כל פעם מחדש אני יוצאת עם מישהו ואחרי מס חודשים אנחנו נפרדים?" ואני חוזרת על השאלה עוד מס' פעמים.

דודתי מסתכלת עלי כשהתינוקת על ברכיה, היא לא משיבה לי והחלום מסתיים.

התעוררתי בשעה 2:17 בלילה עם סיום החלום.

אציין שלא מעט פעמים אני חולמת על חברות ומשפחה קרובה עם מסרים אמיתיים כגון חתונה, הריון ושמחות אחרות אודות אחרים בטרם אלו מתרחשים כך שאני יודעת להרגיש מתי המסר הוא אמיתי ומתי לא ולכן אני בטוחה ומשוכנעת בכל ליבי שזהו היה חלום אמיתי עם מסר שדודתי רוצה להעביר לי אך המסר אינו לחלוטין ברור לי.

אנא עזור לי להבין את פשר החלום, אני אהיה אסירת תודה.

שנה טובה,

רחלי

תשובה

עם כל הרצון הטוב לא זכיתי להגיע למעלה של יוסף או דניאל, כלשומדים לסמיכה לרבנות לא לומדים לפתור חלומות.

בדרך כלל חלומות שוא ידברו...