פירוש חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/06/20 15:46 ט בסיון התשפ

שאלה

היי ,

אתחיל בקצרה ברקע , יש בחור שמהרגע הראשון שראיתי אותו פשוט רציתי אותו , הרגשתי שהוא צריך להיות שלי . באותה תקופה רק התחלתי לשמור שבת והוא כבר היה בעל תשובה. וממש חיזק אותי והיום אני בעלת תשובה ברוך השם.

לצערי לאחר שסיפרתי לו שאני מרגישה אליו משהו , הפסקנו לדבר ואז הוא כנראה התחתן .

עכשיו אנחנו אחרי שנתיים שלא מדברים,

אני קוראת שיר השירים 40 יום ומדליקה נר לרבי יונתן בן עוזיאל , ואתמול היה יום ה40.

אבל אתמול בלילה חלמתי חלום מוזר , חלמתי שאני והוא חוזרים לדבר, שהוא פשוט רוצה לחזור, ושאני עומדת ואני שרה לבורא עולם ומשבחת אותו ומודה לו מול קהל ואני חושבת שהייתי עם שמלה לבנה, אח"כ התעוררתי ונרדמתי שוב ולאחר מכן חלמתי שמהשעווה של הנר שאני מדליקה הופך להיות דמות של חתן וכלה שהחתן מרים את הכלה ורואים שמלת כלה לבנה וזר פרחים ורוד.

אשמח לעזרה

תודה .

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים. הרבה פעמים כוח הדמיון מרכיב בחלום דברים שונים מהקשרים שונים.

זה בוודאי נכון במקרה שלך, שהנושא באופן כללי ובמיוחד הבחור הזה מעסיקים את מחשבותייך.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

אם אכן הבחור התחתן, את צריכה ממש להתאמץ להוציא אותו מהראש שלך, כי הוא פשוט לא שלך, וזה לא רצון ה' שתתעסקי בו. תשקיעי במקום זה מאמץ במציאת בן זוגך (אפשר ומומלץ לבקש עזרה מחברות ומשדכניות שעוסקות בתחום).

אם הוא לא התחתן, אז יש מקום לבחון בעדינות, אולי דרך מישהו אחר, האם הוא מוכן להיפגש ולבחון את הדברים.

כל טוב ובהצלחה רבה