פירה בשהת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 18/06/20 23:44 כו בסיון התשפ

שאלה

שלום,

האם יש בעיה לחמם על הפלטה פירה בשבת בגלל שהשמן (והמלח) מוספים בהכנה רק לאחר שלב הבישול? ואם אסור - אם מכינים עם מרגרינה פוטר את הבעיה? ומה לגבי מאכל כגון פאי רועים, שהפירה מוכנס לתנור למספר דקות?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אם הפירה התחמם לחום מאוד גבוה יש בעיה לשים עליו שמן כיוון שהשמון הוא קר ויש בישול אחר בישול בלח. צריך לחכות שיצטנן מעט.

מרגרינה פוטר את הבעיה כי היא כבר מבושלת.

לא מכיר /מבין את המציאות של פאי רועים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן