פיקוח נפש

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 06/08/18 22:40 כה באב התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני יודעת אם זו שאלה שמתאימה לשאול רב ,אך אני יודעת שהתייעצות רוחנית והלכתית זה מה שהכי עוזר ובפרט במצבי.

לצערי אובחנתי כסובלת מאו סי די (טורדניות כפיתיית)..לאחר הרבה שנים של שיחות שונות,פסיכולוגים ןכ'ו.

הפסיכיאטר קבע כי עלי ליטול כדורים כרגע מדובר בציפרלקס.

הרבה זמן ההורים שלי רוצים שאקח אך אני מתנגדת בגלל הסטיגמה החברתית.

אני בגיל 19 כמעט רואה את חברות שלי מתארסות חלק אפילו מתחתנות בקרוב ופוחדת שלי זה לא יהיה בגלל הבעיה הזו .

אני אדם נורמטיבי כרגע בשירות לאומי ומיד לא רוצה שחייבים יפסקו.

לצערי הכפייתיות שלי מתבטאת בשמירת המצוות,ודבר נוסף שמקשה על כך הוא שאני מגיעה מבית שאימי חילונית ואבי דתי וכאמור זה הרבה יותר מחמיר את הלחץ בשמירת המצוות.

הדבר יוצר המון סכסוך ביני לבין ההורים שלי במיוחד בשבתות בזמן היחידי שאני בבית..

אבי דיבר עם רב שאמר שאני חייבת ליטול את הכדור - אין ספק כי אני רוצה חיים יותר רגועים ...

אך הפחד הוא מסטיגמה חברתית.

האם אוכל לקבל יעוץ מה עלי לעשות?

בהמון תודה

תשובה

שלום וברכה,

אשרייך שאת שואלת ומתייעצת.

דעי לך שיש רבים הסובלים מ- OCD זה דבר לא נעים, אך קיים אצל אחוז נכבד.

אם הרופא ממליץ לך לקחת את הכדורים הללו ייתכן שזה יעשה לך טוב וירגיע את הלחץ שבו את נמצאת.

לגבי סטיגמות ומציאת בחור את לא צריכה לחשוש, בעז"ה תמצאי את שיעשה לך טוב.

אם הכדור מאזן אותך לחלוטין אין סיבה שמישהו לא ירצה בך בגלל זה.

בהצלחה רבה,