פיוטים בתפילה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 12/04/20 13:04 יח בניסן התשפ

שאלה

צהריים טובים כבוד הרב!

ברצוני לשאול, אני אוהב להתפלל 3 תפילות ביום ומרגיש מאוד מרומם.

מה שאני אוהב בחגים, זה להוסיף פיוטים ושירים עם לחנים מוכרים, להתחיל לזמר ולהרגיש שתפילת ערבית היא מיוחדת עבורי.

לצורך הדוגמה: אני מעוניין בראש חודש אדר להוסיף את הפיוט "מי שנכנס הדר מרבין בשמחה" ולעשות הרבה שמח לכבוד ראש החודש הקדוש! בנוסף, הייתי שמח לזמר את הפיוט "חדש עלינו את החודש הזה לטובה ולברכה" בתפילת השחרית כיאה לשמחת ראש החודש.

שאלתי היא: אני מעוניין שהמזמורים יכנסו לתוך התפילה, כדי שהיא תהיה מיוחדת עבורי.

את התפילה אני חותם עם "עלינו לשבח" לכן עליי לשבץ את הפיוטים לפני, במידה והדבר אפשרי.

בתפילת ערבית ושחרית, היכן אוכל לשבץ אותם?

אני לא מתכוון להוות חוצץ בין ברכות קריאת שמע-שמע-גאולה-עמידה. מבחינתי הן מקשה אחת ואני לא שובר את הרצף. האם ניתן להכניס את הפיוט בערבית אחרי המקשה הזאת ולפני עלינו לשבח?

בנוסף, בתפילת שחרית, האם אפשר לזמר ולפייט את הפיוטים באלה אחרי תפילת עמידה וההלל, ולפני קריאת התורה (ביחיד). כאמור, אלו מקומם של הפיוטים בשחרית של ראש השנה ויום כיפור (מופיע לי בסידור שאני מוזמן לפייט את אחד מהפיוטים בכיפור ובראש השנה ויש כל מני שירים).

אסכם את השאלות - בתפילת היחיד:

1. האם ניתן להכניס את הפיוטים לפני עלינו לשבח בערבית?

2. האם ניתן להכניסם לפני קריאת התורה בשחרית - כשם שהפיוטים בראש השנה\סוכות (הושענות)\כיפור נמצאים שם?

3. האם זה בסדר לחתום את התפילה בעלינו לשבח? (לכן חשוב לי להכניס את הפיוטים *לפני* החתימה. אבל אחרי העמידה, כשם שתדיר קודם.

תודה רבה על התשובות, ברכת חודש אדר שמח לכל עם ישראל ולכבוד הרב!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

לגבי כל שאלותיך, מעיקר הדין מותר, במיוחד אם זה עוזר לך לכוון יותר בתפילה ולומר אותה מתוך שמחה וטוב לבב.

ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן