פטירת יקיר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/08/20 09:51 יז באב התשפ

שאלה

ב״ה

שלום כבוד הרב,

סבי נפטר לפני כשלוש שנים ולאחרונה הבנתי שתאריך פטירתו העברי הינו תאריך יום הולדתי העברי. (עד כה חגגתי ימי הולדת בתאריך לועזי ולכן לא ידעתי זאת בעבר, אך אני ב״ה מתחזקת ובין היתר רציתי לחגוג ימי הולדת בתאריך העברי).

השאלה שלי היא האם דבר זה מעיד על משהו? האם אני צריכה לעשות משהו בנידון? ומה הדין לגבי עירוב ימי שמחה בעצב?

אשמח מאוד לתשובה, בברכה

תשובה

שלום

זה לא בהכרח מעיד על משהו.

לגבי איך לציין את היום הזה - אני חושב שגם ככה יום הולדת לא אמור להיות איזה יום של חגיגות יוצאות דופן, ויום פטירה לא אמור להיות יום דיכאון, כך שלא נראה לי שיש סתירה ביניהם. ואולי אפילו להיפך - מה שיכול ממש לחבר בין שניהם זה לעשות באותו יום דברים משמעותיים טובים - מעשי חסד, לימוד תורה,ותפילה. זה מאוד מתאים מצד אחד ליום פטירה כעילוי נשמה לנפטר, במיוחד כשזה נעשה על ידי צאצאיו, ומצד שני, זה מעניק ליום ההולדת משמעות הרבה יותר עמוקה מהמקובל.

בהצלחה רבה ובשורות טובות