פטור מטעמי דת לבנות לאחר הגיוס

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/05/18 21:08 טו בסיון התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

התגייסתי לפני כמה חודשים כחילונית.. ניסיתי שנים לחזור בתשובה אבל התקשתי נורא בכך כיוון שמשפחתי וסביבתי חילונית לחלוטין ולאחרונה הצלחתי להתחזק לאחר הנפילות הרבות שהיו לי (פעמים רבות התחזקתי ושוב נחלשתי לצערי)

אני שומרת שבת, כשרות ולאחרונה התחלתי לשמור נגיעה וצניעות.

המערכת הצבאית כבר לא מתאימה לי, אני מרגישה שלא אוכל לחיות אורח חיים דתי ככה וזה יקשה עלי ויפיל אותי שוב.

כרגע אני עריקה, כשניסתי לדבר עם הצבא על זה ועל עוד סיבות נוספות שבגללן אני לא יכולה לשרת, נתקלתי באטימות מצידם וחוסר אכפתיות וכנראה הם גם חושבים שאני משקרת עקב כל המקרים בהן בנות התחזו ושיקרו להם.

האם ידוע לך על פתרון שיעזור לי כבוד הרב?

חשוב לציין שאני רוצה לתרום מעצמי למדינה בכך שאעשה שירות לאומי, דבר שיאפשר לי ללכת לשיעורי תורה ויחזק אותי.

תודה רבה מראש, שבת שלום.

תשובה

שלום.

את צריכה לפנות לרב היחידה שלך בכדי שיידע אותך מה התהליך כדי להגיע לוועדת הפטור על רקע דתי.

אם את לא משיגה אותו או שהוא לא מצליח לסייע, לפני אל האחראית ברבנות הצבאית על חיילות דתיות, עינת - 0556626689.

אם את לא מתקדמת עם זה, תפני אליי שוב