פחד

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 28/10/18 11:00 יט בחשון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

קראתי קצת על גיהנום וראיתי שמי שמחלל שבת ועוד על מיני חטאים שאנשים עושים הם נכנסים לגיהנום וגיהנום לא שוקט מהם לעולם? זה אומר שהם יהיו בגיהנום לנצח? אבל איך זה יכול להיות אם משפט רשעים בגיהנום הוא שנה וגם אם הגיהנום נועד לתיקון וכפרה.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

- הרמב"ם הסביר שהתורה לא פירטה על העונש והשכר בעולם הבא, כיוון שאיננו יכולים להבין את המושגים הקיימים בו. לכן, גם מדרשי חז"ל בנושאים אלו הם סתומים ועולמים בפני רובנו המוחלט -למשל, מה הכוונה "שנה אחת" האם הכוונה לאותו פרק זמן וכו'.

-ע"פ מספר מקורות, יהיו נשמות שיצטרכו להזדכך יותר משנה אחת עבהתאם לחומרת חטאם בעולם הזה.

- בכללי, ההדרכה היא לבנות את קומת יראת השמים לא במדרגת "יראת עונש", אלא במדרגה הגבוהה "יראת הרוממות". כלומר, לדבוק בתורה ובמצוות למען האמת ורוממות הרוח בעשייתן, ולא על מנת לקבל שכר.

בשורות טובות

יוגב כהן