פדיון הבן אחרי הריון כימי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/12/19 11:18 טו בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב , אישתי ילדה בן בשעה טובה ורצינו לדעת האם אנחנו יכולים לקיים פדיון הבן , לאחר שהיה לאישתי הריון כימי לפני הולדת הבן שנגמר לאחר חודשיים , בזמן זה לא בוצעה שום גרידה ולא נצפה שק הריון לא בפנים ולא מחוץ הרחם אלא רק בטא שמתגלה בבדיקת דם.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבן, תזכו לגדלו לתורה חופה ומעשים טובים.

אתם יכולים לעשות פדיון, מכיוון שבהריון כימי אין השתרשות כלל, וזה לא מוגדר כלל כהריון הלכתי ולכן הבן שנולד כעת הוא פטר רחם.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ