פגיעה או מידת הגאווה ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/12/19 08:30 ו בכסלו התשפ

שאלה

שלחתי למנהל עבודה שלי שנה טובה בווטאספ בראש השנה, והוא לא ענה ומאד נפגעתי הרגשתי סוג של זלזול וחוסר כבוד בזה שהוא לא ענה לאחר חודשיים הוא לא ענה לי על שאלה ששאלתי וזה הזכיר לי שהוא לא ענה גם לאיחול שלי בראש השנה אז נוצר אצלי מן הצטברות של כעס כלפיו אז אמרתי לו לו שזה לא יפה ולא מכבד לא לענות ומראה על זלזול ושאלתי היא האם הפגיעה שלי מוצדקת? האם זה מראה על מידת הגאווה ?

תשובה

שלום וברכה

כשלא עונים לאדם - הוא נפגע.

זו לא מידת גאווה.

זו אנושיות פשוטה.

ולכן ההלכה אסרה לא לענות: ״ואתם ביערתם הכרם, גזילת העני בבתיכם״ ?

אבל לא נכון לשמור דברים בבטן.

ראו את מה שפורסם קודם לכן:

https://www.facebook.com/223200974408045/posts/2693070057421112?sfns=mo

ולכן,

אם אפשר להסיר את המתח הזה מהלב - מה טוב;

אך אם זה כואב - הדרך הנכונה היא לדבר עם המנהל.

לומר לו כי שמחים לעבוד במקום וכדו׳, אבל יש משהו שמכאיב, וזה שלא עונים.

וזה ישמח מאוד אותך אם הוא יענה על הדברים.

בשפה שהוא יכול לקבל את הדברים, לא להיפגע בעצמו, כי המטרה אינה לפרוק את הכאב אלא לשנות את המציאות.

כל טוב